Omtrent 5 800 nordmenn ble sendt til konsentrasjonsleirer i Tyskland og Polen under krigen. Mange av fangene var innom flere leirer. Det var totalt 66 konsentrasjonsleirer i Tyskland og 36 i Polen.

Nedenfor er det gitt en alfabetisk oversikt over disse konsentrasjonsleirer hvor det er registrert flere enn 20 norske fanger. I listen er det også inkludert en leir i Østerrike (Mauthausen) og en leir i Frankrike (Nartzweiler). Informasjonen nedenfor er hentet fra Norsk digitalt fangearkiv, fanger.no.

  • Auschwitz, Oświęcim, Polen. Auschwitz var nazistenes største konsentrasjonsleir. Komplekset besto av tre hovedleirer (Auschwitz I Stamlager, Auschwitz II (Birkenau) Auschwitz III (Buna) og rundt 40 satellitt leirer. I leiren Buna produserte I.G Farben Cyklon-B som ble nyttet til utryddelse av jøder. Birkenau fungerte som en ren utryddelsesleir. Minst 1,1 millioner mennesker ble drept i Auschwitz, flesteparten jøder, men også et stort antall rom og andre grupper. Mange norske jødene ble sendt hit. Bare 32 av de 770 norske fangene overlevde. Av de 66 norske romene som ble deportert til Auschwitz fra Belgia, overlevde kun fire. Det er totalt registrert 821 norske fanger som var innom leiren.
  • Bergen-Belsen var en konsentrasjonsleir nær Lüneburg i Niedersachsen, ca. 50 km nord for Hannover i Tyskland Det var totalt 120 000 fanger i denne leiren av disse døde 53 000. Det er registrert 62 norske fanger som var innom denne leiren
  • Bochum i Tyskland. Det er registrert 21 norske fanger som var innom denne leiren.
  • Birkenau. Dette var en underleir av Auschwitz, se ovenfor
  • Buchenwaldt i Weimar, Thüringen, Tyskland. Dette var den største konsentrasjonsleiren i det tyske riket. Det var i alt 130 satellitt leirer til denne leiren. Av de 544 studentene som ble arrestert på Universitets plassen 30. nov 1943 kom 353 til Buchenwaldt. De fikk først steng behandling, senere ble behandlingen bedre. Totalt er det registrert 703 norske fanger som var innom denne leiren
  • Dachau, Oberbayern, Bayern, Tyskland.  20 km nordvest for München. Denne konsentrasjonsleiren hadde 140 satellitt leirer. Totalt var det 206 000 fanger innom denne leiren 41 500 av disse døde. Det er registrert 451 norske fanger som var innom leiren
  • Dautmergen, Bader-Würtenberg, Tyskland. Det er registrert 62 norske fanger som var innom denne leiren
  • Erzingen, Balingen, Bader-Württemberg, Tyskland. Dette var satellitt leir til Natzweiler-Sturthof komplekset. Det er registrert 36 norske som var innom denne leiren.
  • Gross-Rosen, Nedre Schlesien, Polen, 60 km s sør for Wrocław (tysk Breslau). Stedet heter i dag Rogoźnica. Gross-Rosen var hovedleir i et stort leirkompleks med over hundre satellitt leirer og til sammen ca. 125 000 fanger. Fram til 30. april 1941 var Gross-Rosen en underleir tilhørende Sachsenhausen-komplekset. Det er registret 32 norske fanger som var innom denne leiren.
  • Grune, Gronówko, Polen. Grune var en satelittleir (Zweiglager) under Oflag XXI-C (Schildberg). Leiren ble etablert ved landsbyen Grünchen, i dag Gronówko. Det er registrert 475 norske fanger som var innom denne leiren.
  • Hägerwelle, 3 km sør for Pölitz (polsk Police), Westpommern i dagens Polen. Leiren var en satellitt leir tilhørende Stutthof-komplekset. Mange norske fanger passerte Hägerwelle, blant annet en stor gruppe norske studenter 11.-14. desember 1943. Det er registret 21 norske fanger som var innom denne leiren 
  • Luckenwalde, Brandenburg 50 km syd for Berlin, Tyskland. Mange norske offiserer havnet her. Totalt er det registrert 1 112 norske fanger som var innom denne leiren.
  • Marlag und Milag Nord, Westertimke, Niedersachsen, Tyskland, Dette var en fangeleir for allierte marine- og sjøfolk. Det er registrert 306 norske fanger som var innom denne leiren
  • Mauthausen, Oberoterreich, Østerrike. Leiren lå 20 km øst for Linz i Østerrike. Til sammen rundt 335 000 fanger fra 20 nasjoner passerte hovedleiren Mauthausen og de rundt 60 satellitt leirene, (Bla Gusen og Gusen II). Av disse var 190 000 permanent overført til Mauthausen. Minst 90 000 døde som følge av tvangsarbeid, sykdom, sult og mishandling. Fra 1943 kom norske fanger til Mauthausen. Det er registrert 125 norske fanger i denne leiren.
  • Natzweiler, Alsace, Frankrike. Natzweiler-Struthof var en konsentrasjonsleir 50 km sørvest for Strasbourg i det besatte Elsass (fransk Alsace). Leiren hadde 50 satellitt leirer. Her døde ca halvparten av de 500 norske fangene (Kilde for dette må sjekkes). Det er registrert 504 norske fanger som var innom denne leiren.
  • Neuengamme, Bergerhof ved Hamburg, Tyskland. Det var totalt 100 000 fanger innom denne leiren. Av disse døde 43 000. I sluttfasen av krigen fungerte leiren som et oppsamlingssted for fanger som ble hentet ut av de hvite bussene. (ref. 2 side 219). Det er registret at det var 132 norske fanger innom Neuengamme.
  • Oflag XXI-C, Storpolske voivodskap, Polen. Oflag XXI-C var en krigsfangeleir for offiserer ved byen Ostrzeszów (tysk Schildberg) 150 km sør for Poznań. Det er registrert 1 151 norske fanger som var innom denne leiren.
  • Ottobrunn, Bayern. Leieren lå sør for München, Tyskland. Det var en satellitt leir i Dachau komplekset. Det er resitert 69 norske fanger som var innom denne leiren.
  • Ravenbrüch var en konsentrasjonsleir for kvinner 90 km nord for Berlin, Tyskland. Til hovedleiren hørte rundt 45 satellitt leirer. Etter krigsutbruddet i 1939 ble mange rom og jødiske kvinner sendt til Ravensbrück. Etter hvert ble leiren fylt av kvinner fra alle okkuperte land. De fleste kom fra Polen og Sovjetunionen. 103 norske kvinner ble deportert til Ravensbrück. Fire av disse døde i leiren. Det er registrert 121 norske fanger som var innom denne leiren.
  • Sachsenhausen, Oranienburg 40 km nord for Berlin, Tyskland. Leiren hadde 100 satellitt leirer og det var total 200 000 fanger innom leiren. Av disse var ca. 2 500 norske. De fleste av de norske kom til leiren i 1943 og 1944. Sachsenhausen er den leiren som hadde flest norske fanger. Etterhvert fikk de norske fangene bo på egne brakker. Ca. 200 av de norske fangene døde.
  • Schokken Oflag XXI-A, Storpolske voivodskap, Polen. Schokken var en krigsfangeleir ved landsbyen ved samme navn, som i 1945 fikk tilbake sitt polske navn, Skoki. Den første gruppen norske offisers fanger (82 stk ?) ankom i februar 1942. En stor forskjell på offiserene i krigsfangenskap og andre nordmenn i fangenskap, var at offiserene ikke hadde noen arbeidsplikt.Det er registrert 134 norske fanger som var innom denne leiren.
  • Schülp, Ditmarschen, Sleswig-Holstein, Tyskland. Dettevar en under kommando under tukthuset Hamburg-Fuhlsbüttel. Mange norske tukthusfanger ble sendt til Schülp for å skjære torv i området Grosse Moor, der det fantes et stort torvverk. Det er registret 25 norske fanger innom denne leiren.
  • Tukthuset Stettin i Polen ble brukt som transittsted for norske fanger
  • Tukthuset Sonnenburg. Her var det ca. 250 norske fanger, av disse døde ca. 70 enten i leiren eller etterpå. De fleste av de norske fangene var tatt i forbindelse med «Kvarstad båtene» (Marlag og Milag Nord). I krigen siste fase ble mange av disse fangene overført til Sachsenhausen
  • Stettin, Polen. Det er registrert 47 norske som var innom denne leiren
  • Stutthof var en konsentrasjonsleir 50 km øst for Gdańsk (tysk Danzig) i Polen. Leiren hadde nesten 150 satellitt leirer. Stutthof var det tyske navnet på landsbyen Sztutowo. Nettstedet fanger.no oppgir at det har vært 340 norske fanger innom leiren. Av disse var 271 politifolk.
  • Vaihingen, Vaihingen an der Enz, Baden-Württemberg, Tyskland. Leiren var en satellitt leir nær Stuttgart tilhørende Natzweiler-Struthof-komplekset. Leiren var også kjent som Konzentrationslager Wiesengrund. 4 600 personer, kun menn, satt i fangenskap i Vaihingen. Mellom 1600 og 1700 antas å ha omkommet. Det er resitert  29 norske fnger som var innom denne leiren.
  • Vechta lå mellom Bremen og Osnabrück, Tyskland Leiren var en av de aller første konsentrasjonsleirene som ble anlagt, i 1933., og ble bygd rundt et tidligere kvinnefengsel. Det er registrert 73 norske fanger som var innom denne leiren.

Norske militære offiserer i fangenskap

Samtidig som de norske politifolkene ble arrestert 16 august 1943 ble det arrester 1 500 norske offiserer. Av disse ble 955 (343 + 612) skipet ut fra Oslo. De første kom til fangeleirene Schokken og Grude i Polen og senere ble fangene sendt til Schildberg og Luckenwalde syd for Berlin.